hidrológiai tájékoztató

Hidrológiai tájékoztató, 2018. július 13.

Meteorológia

Az elmúlt 24 órában sehol nem volt jelentős csapadék. Az előrejelzések szerint a következő 10 napos időszakban sem valószínű sehol területi átlagban jelentős napi csapadékmennyiség.

Hidrológia

A Duna alsó-ausztriai szakaszán Kienstocknál jelenleg lassan apadó jellegű vízjárás tapasztalható, 1380 m3/s az érkező vízhozam. A ma reggeli osztrák előrejelzés szerint a következő 48 órában változóatlan vízjárású állapotok várhatók a folyón.  Igazgatóságunk területén jelenleg stagnáló, kissé változó a vízjárás.

Hidrológiai tájékoztató 2018. június 16.

Meteorológia

 

Az elmúlt 24 órában sehol nem volt területi átlagban jelentős csapadék. Az előrejelzések szerint a következő 10 napos időszakban sehol nem valószínű területi átlagban jelentős mennyiség.

 

Hidrológia

 

A Lajta felső szakaszán további zavartalan apadás tapasztalható, Deutsch Brodersdorfnál ma reggel 31 m3/s az érkező vízhozam. Deutsch Haslau-nál az előrejelzéseknek megfelelően a tegnap késő esti órákban tetőzött az árhullám, az osztrák adatok szerint 55 m3/s-es tetőző vízhozammal.

Hidrológiai tájékoztató 2018. június 14.

Meteorológia

 

Az előrejelzéseknek megfelelően tegnap délután újabb intenzív csapadék érte el a Lajta felső szakaszának térségét. Rövid idő alatt sokfelé hullott 20 és 60 mm közötti mennyiség, de kisebb területeken ennél több is kialakulhatott.

A Rába-Répce vízgyűjtőn területi átlagban nem volt jelentős csapadék.

A Duna alpesi részvízgyűjtői közül elsősorban a Traun-Enns területén mértek sokfelé 40 és 100 mm közötti csapadékmennyiséget, máshol jellemzően 20 mm alatt maradt a lehulló mennyiség.

Pages

Subscribe to hidrológiai tájékoztató