Hírek

A Halvándorlás Világnapja az átjárható folyók és a vándorló halak jelentőségére szolgáló figyelemfelkeltő globális és helyi esemény.

Örömmel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a budapesti MiniPolisz új városrészében 2018. május 1-től két éven keresztül a vízügyi ágazat tevékenységei is helyet kaptak.

Alig változó a vízjárás folyóinkon

2018. március 28-án Lipóton tartotta a Szigetközi Natúrpark Egyesület a Szigetköz natúrparki címátadó ünnepségét, melyen Igazgatóságunk is átvehette az erről szóló díszoklevelet.

 

 

Igazgatóságunk Műszaki Biztonsági Szolgálata szádlemez verési gyakorlatot tartott az ICE 400; ICE 14RF típusú vibrációs verő- és húzógéppel.

Igazgatóságunk Víz Világnapi rendezvénysorozatát a már hagyománnyá vált gátőrfutás zárta március 23-án péntek délután, ahol ismét a gátra invitáltuk a futás kedvelőit.​

Az ENSZ 1993-ban nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, melyet Igazgatóságunk a jeles nap hetében több eseménnyel egybekötött programsorozattal is megünnepelt.

Vásárhelyi Pál Díjat kapott Pannonhalmi Miklós, az ÉDUVIZIG nyugalmazott műszaki igazgatóhelyettese.

A Duna folyam 1773,300 - 1773,375 fkm közötti szelvényében a koppánymonostori sziget főág felőli oldalán suvadás alakult ki, melynek helyreállítása a közelmúltban fejeződött be.