A Víz ökoszisztémája előadás a Gárdonyi iskolában

Igazgatóságunk is részt vállalt egy előadás erejéig abban az országos központi kezdeményezésben, melybe a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola is bekapcsolódott.

A program lényege, hogy a gyerekek a tanévet követően egy táborban vehettek részt, ahol különböző projektek köré építették a foglalkozásokat. Az egyik ilyen témakör a „Víz ökoszisztémája” volt, melynek célja a gyerekeket körülvevő világ, azon belül is az ökoszisztéma és nevezetesen a vízi életközösségek szerepének tudatosítása a hétköznapokban. Hol vesz minket körül a víz, hol találkozunk vele? Ugyancsak fontos annak a tudatosítása, hogy hogyan hat a vízi élőlényekre az őket érő szennyezés, ennek mi a forrása.

2018. június 18-án Keserü Balázs vízminőség-védelmi referens tartott bemutató órát harmadikos és negyedikes osztályos tanulóknak a Gárdonyi Iskolában. Az előadás a VIZIG 2017. évi halvizsgálatait ismertetve arról szólt, hogy milyen információkat is tudnak a halak „elmesélni” az azokat megértő szakembereknek, továbbá ezen információk hogyan segíthetik a vízgazdálkodást. A gyerekek nagy figyelemmel kísérték a hallottakat és sok okos kérdést is feltettek saját halas, pecás élményüket is megosztva.