VIZEK rendszer

VIZEK keretrendszer - vízügyi nyilatkozatok kérése

Tisztelt Kérelmezők!

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott.  A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat kérelmének új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu/VizekUgyfel elektronikus felület felkeresésével, annak kitöltésével indítani szíveskedjék.

Azon természetes személyek esetében, akik vízügyi hatósági eljárás keretében a papír alapú ügyintézést választják az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a kérelmek beadásához ügyfélfogadási lehetőséget biztosít munkanapokon 9:00 és 11:00 óra között, a 2. emeleten az ügyintézői irodákban megbeszélés szerint. A személyes ügyintézésre be kell jelentkezni és időpontot szükséges foglalni. Időpont foglalására munkanapokon 9:00 és 11:00 óra között a 06 (96) 500-000 telefonszámon van lehetőség.

A papíralapú ügyintézés során kérjük, hozza magával az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó kérelmét, és minden a kérelemhez kapcsolódó előzményt (érvényes vízjogi engedélyt), műszaki dokumentációt, amely a 41/2017. (XII.29) BM rendelet a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló rendelkezés alapján van összeállítva.

Kérelmek elindításához esetlegesen szükséges segítség vagy tájékoztatás kérése 9:00 és 11:00 óra között a 06 (96) 500-000 telefonszámon, vagy bármely időpontban elektronikus levél írásával a titkarsag@eduvizig.hu email címen van lehetőség.

Kérjük, hogy eltérő időpontban a VIZEK ügyintézéssel kapcsolatban ne indítsanak hívást, mert munkatársaink nem tudnak rendelkezésre állni!

A letesitmenyazonositas@eduvizig.hu email címen hivatalos vagyonkezelői, adatszolgáltatási vagy objektumazonosítási kérelme indítására a továbbiakban nem lesz lehetőség.

A https://vizek.vizugy.hu felület elérhetőségében tapasztalható problémák jelzése az Országos Vízügyi Főigazgatóság felé lehetséges a vizek.uf@ovf.hu elektronikus címen.

"Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a VIZEK ügyintézéssel kapcsolatos telefonos ügyfélszolgálat az ünnepekre való tekintettel 2021. december 24.-31. között szünetel."

Tekintettel a Korona vírussal kapcsolatos intézkedésekre a személyes ügyfélszolgálat bizonytalan ideig szünetel. 

"Ügyfél modul alkalmazása a gyakorlatban" előadás letölthető csatolmány.