Stakeholder workshopon vettünk részt Bécsben

Igazgatóságunk is részt vesz a SEDDON II (A Duna hordalékvizsgálata II) című projektben, mely az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg. A beruházás a Felső-Duna hordalékviszonyainak mérésekkel és mintavételekkel történő feltárása, a hordaléktranszport folyamatok modellezése, valamint ezek infrastrukturális hátterének megteremtése céljából indult még 2016-ban.

A felsorolt célok megvalósítása a végéhez közeledik, így a projektpartnerek időszerűnek tartották az elért eredmények workshop keretében történő bemutatását és értékelését. A rendezvényre 2022. október 27-én Bécsben a BOKU egyetemi kampuszán került sor a projekt vezető partnere szervezésében, ahol a hordalékadatok és modellek valamennyi meghatározó felhasználója elmondhatta véleményét..

Az ugyancsak a hordalékkutatásokra összpontosító DREAM SK-AT projekt workshopjával közös szakmai programon számos értékes vélemény és javaslat hangzott el, melyeket a projekt partnerek munkacsomagjaikban fognak hasznosítani.