Sikeres volt a Víz Világnapi rendezvénysorozat

A Pannon-Víz és a HILD Iskola együttműködésével 7 iskolában szerveztünk szakmai bemutatót. Március 20-án kedden a Prohászka, szerdán a Kazinczy, csütörtökön a Móricz, pénteken a Kodály iskola, március 28-án a győrzámolyi általános iskola, április 10-én az Apor iskola, április 23-án pedig a győri Gyakorló iskola fogadott bennünket. A gyakorlati bemutatókat szakmai előadásokkal kötöttük össze, melyek által a gyerekek testközelből ismerkedhettek meg az árvízvédelmi, vízminőségi, vízhozammérési és vízszerelési munkákkal, láthatták a vízi közmű terepasztalt, a Harcsás-féle falikút gyűjteményt, valamint az építészet és a víz kapcsolatát is megismerhették.

                        

 

                

A Víz Világnapján, március 22-én a fenti két szervezettel, valamint a várossal és a Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezetével együtt a hagyományokhoz illően megkoszorúztuk a révfalui 1954. évi árvízi emlékművet, ahol ezúttal Tőke László elnök-vezérigazgató tartotta meg a köszöntő beszédet a Pannon – Víztől.

Délután a Kálóczy téri Árvízvédelmi Központunkban folytatódott a programsorozat, ahol sor került a Központ nagy tárgyalójának névadó avatására, melyet az egyik egykori igazgatóról, Markó Lászlóról neveztünk el. Ezután ünnepélyesen átadtuk a díjakat a rajzpályázat nyerteseinek, melyet a „Védd természetesen” idei Víz Világnapi jelmondat jegyében hirdettünk meg működési területünkön. Az első helyet Nagy Nóra (8 éves) nyerte el a soproni Doborjáni Ferenc Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből, a második helyezett Tamás Zsófia (10 éves), a harmadik helyezett pedig Mészáros Zsolt (9 éves) lett - mindketten a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskolából. A beérkezett 49 pályázatból még négy különdíjat ítélt oda az Igazgatóság, melyet Csanádi Viktória (8 éves) és Dittrich Dominik Máté (7 éves) a győri Radó Tibor Általános Iskolából illetve Kelndorfer Kornél (8 éves) és Király Ervin (9 éves) a soproni Deák Téri Általános Iskolából vehetett át. Az esemény a Magyar Hidrológiai Társaság három előadásával folytatódott, majd a rendezvény méltó zárásaként a mindenki által ismert és nagyra tartott dr. Alexay Zoltán fotóművész könyvbemutatójára került sor, akivel Sinkó Lajos, a Szigetközi Horgászegyesület volt elnöke beszélgetett, miközben a résztvevők megcsodálhatták természetfotó kiállítását.

                  

                                                   

Gratulálunk a rajzpályázat nyerteseinek!