Sümegi Zsolt kollégára emlékeztünk

Sümegi Zsolt, Igazgatóságunk Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának vezető-helyettese és a Lajta árvízvédelmi szakasz védelemvezetője 2013. június 9-én hagyott itt bennünket.

Vízügyes családban nőtt fel, szülei Igazgatóságunknál dolgoztak, felesége jelenleg is munkatársunk.

A bajai főiskola befejezése után Igazgatóságunk Szigetközi Szakaszmérnökségéhez került, ahol a Lajta folyó és térsége területi felügyelői feladatát bízták rá, majd a Lajta menti védvonalak védelemvezetője is lett. Később az Árvízvédelmi és Folyamszabályozási osztályon dolgozott, ahol 1996-tól nevezték ki osztályvezető-helyettesnek, illetve Folyamos csoportvezetői beosztást is kapott.  Részt vett a Magyar-Szlovák Határvízi Albizottság munkájában is.

Halálának 5 éves évfordulójának emlékére Igazgatóságunk egy emléktáblát helyezett el 2018. június 7-én a Lajta árvízvédelmi szakasz védelmi központja - mosonmagyaróvári gátőrház - közelében a duzzasztónál, melynek alkalmából a közvetlen kollégák, család és barátok gyűltek össze. Augusztus 1-én lenne hatvan éves. Nagy szeretettel és tisztelettel emlékezünk rá. Nyugodjék békében.