Rábca felső szakaszának munkái

Igazgatóságunk a meglévő öntözési célt szolgáló rendszerek 2021. évi rekonstrukciós és fenntartási-karbantartási feladataira kapott kormányzati forrást.

E feladat egyik eleme a Rábca Csorna és Kapuvár külterületét érintő mederrekonstrukciós munka, melyet 2021. év végéig kell befejezni. A munkát a Hansági Szakaszmérnökség saját kivitelezésben végzi, mely magába foglalja a kézi és gépi bokor- és cserjeirtást, gépi kaszálást sík illetve rézsűs felületen, partról és vízről is történő gépi mederkaszálást, parti sáv, járóút rendezést, teljes szakaszon mederiszapolást, valamint szakaszos depónia kavicsolást.

Jelenleg előkészítő munka, gépi bokor- és cserjeirtás zajlik egy ENERGREEN Robomax távirányítós cserjeírtóval, valamint egy ENERGREEN professzionális kaszálógéppel.

A mederiszapolás idejére a Rábca vízhozamának csökkentésére is szükség lesz, melyet a Kismetszés- és a Szegedi-csatorna irányába tervezünk végrehajtani, így  ezen csatornák előkészítése is elindult (kaszálás, cserjeírtás), hogy a megfelelő vízhozamot az év folyamán le tudjuk vezetni.