Országos vízügyes Duna Nap Érsekcsanádon

A vízügyi ágazat egyik meghatározó jeles napja a Duna Nap, melyet a Duna vízgyűjtő országai a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának 10. évfordulóját követően ünneplik meg évről évre. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet ennek a csodálatos folyónak a természeti értékeire, mely – ahogy a szlogen is mondja - összeköti és nem elválasztja a folyó partja mentén fekvő országokat.

A vízügyi ágazat nem csupán helyi, hanem országos szinten is megemlékezik erről a napról. A hagyományteremtő céllal létrejött rendezvényt minden évben másik vízügyi igazgatóságnál rendezik meg. Idén az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság - közösen a szerb vízügyes kollégákkal – látta vendégül a többi igazgatóságot, így június 29-én az Érsekcsanádi Szabadidőparkban ünnepeltünk.

A több, mint 400 fős rendezvény nagyon jól sikerült: a vízügyi igazgatóságok mind főzésben, mind pedig a sportban összemérhették erejüket, miközben érdekes szakmai előadásokat is hallgathattak a helyszínen. Az estét Charlie koncertje koronázta meg.

Igazgatóságunk több fronton is remekelt: „A legszebb ételdekoráció” címet nyerte el a „Rábaközi kakasok” főzőcsapatunk - Fehér Sándor, Lakó Ferenc, Szücs György Józsefné, Szücs Mónika és Szücs Tibor – által elkészített kakaspörköltje.

Igazgatóságunk futball csapata nagyon tisztességesen küzdött így 3. helyen végzett a Balázs Zsolt, Bartal Gergely, Beke András, Horváth Szabolcs, Krajcár Tibor, Krizsán Zsolt, Kürti Gábor, Resitcky Gergely, Szitás Sándor, Szombathelyi László, Varga Tamás és Vida Csaba által alkotott focicsapat. Extra díjra is futotta az energiából: Vida Csaba a „Legjobb kapus” címet hozta el.

Összességében elmondható, hogy nagyon jól és színvonalasan sikerült a Duna Napi rendezvény, igazi közösségteremtő ereje volt. Mindkét csapatnak gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rájuk!