Online rendezték meg a vízgazdálkodási tanácsok üléseit

Idén a koronavírus járvány miatt a megszokottól eltérő módon, online formában kellett lebonyolítani a vízgazdálkodási tanácsok üléseit.

2020. november 26-án az Észak-dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács ülésezett. A tagok előadást hallgathattak meg a települési csapadékvíz-kezelés témakörében, valamint jóváhagyták a tanács működési területét érintő Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések alegységi dokumentumait. Ezenkívül elfogadták a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom Megyei Szakmai Bizottságok 2020. évi beszámolóját, és a jövő évi munkatervet.

A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács 2020. december 01-én ülésezett. Az ülésen a tagok jóváhagyták a Duna Részvízgyűjtő Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések dokumentumát, valamint két érdekes előadást hallgattak meg: Bartal Gergely, az ÉDUVIZIG árvízvédelmi referense a „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” című KEHOP projekt előrehaladását ismertette, míg Radnai Bertalan, Ipolytölgyes polgármestere az Ipoly folyót érintő víziturisztikai problémákról, fejlesztési lehetőségekről tájékoztatta a tagokat. Végül elfogadták a 2021. évi munkatervet is.

Reméljük, hogy a jövő évben már mind a két szintű vízgazdálkodási tanács üléseit személyes jelenléttel, szakmai programokkal egybekötve tarthatjuk meg.