A Nicki üzemviteli épület és "A" jelű épület fűtéskorszerűsítése hőszivattyús rendsz. alk.-val" KEOP_4.2.0/ B/ 09_2009_0031

Bevezetés
 

Az ÉDUVIZIG a gátfelügyelői ("A") és az üzemviteli épület ("B") mindegyikében az erősen környezetszennyező, elavult gázkazánokat kívánja jelentős részben kiváltani energiatakarékos, víz-víz rendszerű hőszivattyúval. Ezen technológiához szükséges geotermikus energia biztosítását az épületek mellett fúrt új kutak (2db) teszik lehetővé. A radiátorok felületének növelése a helyiségek közötti átcsoportosítással és pótlással történik az alapvezetékek meghagyása mellet, így nincs szükség az épületszerkezet bontására.
Igazgatóságunk az Új Széchenyi Terv keretében 22 069 374 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nicki üzemviteli épület és "A" jelű épület fűtéskorszerűsítési fejlesztésére. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró „Energia Központ” Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Kft. és az Igazgatóság között 2010.november 26.-án létrejött támogatási szerződés után a kivitelezés 2012. november 20-án vette kezdetét és várhatóan 2013 márciusában fog befejeződni.
A beruházás megvalósításának célja volt az energia megtakarítási potenciál minél magasabb szinten történő kihasználása valamint a költségvetést terhelő energiaköltségek minimalizálása.

 
 
 
 
 
 
 

 

Images: 
hazai_nemzetk_zi: 
lezart_futo: