Nagy Tamás osztályvezető Pro Aqua emlékérmet kapott

Nagy Tamás, igazgatóságunk Vagyongazdálkodási és Üzemelési Osztályának vezetője Pro Aqua emlékérmet vehetett át a Magyar Hidrológiai Társaság 2021. szeptember 28-i eseményén.

Az osztályvezetőt még a tavalyi évben részesítették a díjban, de a pandémia helyzet miatt csak az ez évben tartott közgyűlésen tudta átvenni a kitüntetést.

A Pro Aqua emlékéremről:

A Magyar Hidrológiai Társaság 1976-ban - a Társaság szakmai tagozódásához igazodó, addigi sokfajta emléklap adományozását megszüntetve, helyettük - egyetlen, Pro Aqua emlékérmet alapított. Pro Aqua emlékéremmel tüntethető ki a Társaságnak az a rendes tagja, aki a Társaságban jelentős szakmai, illetve társasági szervező munkát végzett; feltéve, hogy korábban tiszteleti tag címet vagy Kvassay Jenő díjat, Dr. Schafarzik Ferenc illetve Bogdánfy Ödön emlékérmet még nem kapott.

A kitüntetés emlékérem és a Társaság, valamint a kitüntetett nevét, továbbá az adományozás évét feltüntető oklevél adományozásával jár. Az emlékérem 70 mm átmérőjű, 7 mm vastag bronzérem. Előlapján a földgömb és a "Pro Aqua" felirat látható. Hátoldalán a "Magyar Hidrológiai Társaság 1917." felirat, s egy dombormű látható, melynek háttere egy duzzasztómű, előtte pedig egy hullámok felett szálló sirály van.

A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!