"Miénk a Gát" I. Nemzetközi Komáromi Gátfutás

A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság, mint főszervező, hagyományteremtő céllal rendezi meg a "Miénk a Gát" Első Nemzetközi Komáromi Gátfutást 2018. június 8-án. Az emlékfutásban mind szervezőként, mind pedig nevezőként is részt vesz Igazgatóságunk. Az eseményt azzal a céllal hozták létre, hogy köszönettel és tisztelettel emlékezzenek meg mindazon szervezetekről és önkéntesekről, akik a 2013. évi komáromi árvíz idején rendkívüli összefogással eredményesen védekeztek az ár megfékezésében. Az emlékfutás start és célpontja a Monostori Erődben lesz, a „futópálya” útvonalát pedig az újonnan megépült gáton jelölik ki 5 km-es, 10 km-es és 21 km-es távokban. További részletek illetve jelentkezés az emlékfutás honlapján:

http://ttt-tata.hu/Rendezv/Mienkagat/

 

A 2013-as rendkívüli árvíz megemlékezéséhez kapcsolódva - a gátfutás eredményhirdetése után - egy emléktáblát is avat Igazgatóságunk Komáromban, a Rákóczi rakparton a vasútállomással szembeni árvízvédelmi falnál.

A felavatásra kerülő tábla a „Komárom, Almásfüzitő árvízvédelmi öblözet árvízvédelmi biztonságának javítása” tárgyú projekt megvalósításának illetve az ezért kapott Építőipari Nívódíj Elismerő Oklevélnek is emléket kíván állítani.

A beruházás előtt elöntéssel fenyegetett volt Komárom belterületének jelentős része, valamint Almásfüzitő belterületének teljes egésze hozzávetőlegesen 30 000 lakossal. A korábbi árvizek tapasztalatai egyértelműen bebizonyították a projekt szükségességét, melyet a 2013-as rendkívüli árvíz is megerősített.

Az eseményen valamennyi, a projektért elismerést kapott résztvevő felszólal: beruházóként Igazgatóságunk, felelős tervezőként a SOLVEX Kft., kivitelezőként pedig a HSP Hídépítő Speciál Kft. – Szabadics Zrt – Kötiviép’B Kft. alkotta HSZK Komárom 2013 Konzorcium. Az elismerés adományozója, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány nevében dr. Kiss Elemér méltatja majd a beruházást és annak megvalósítóit.

Images: 
Date: 
Friday, June 8, 2018 - 08:00

Címkék

Események

08
06/08/2018 - 08:00

Időpont: 2018. június 8. péntek 8.00 óra

Útvonal: Komárom, az újonnan megépült gáton kijelölt ,,futópályán". Start és célpont a Monostori Erődben (Komarom, Duna-part 1.)