MHT kitüntetést kaptak aktív és nyugalmazott munkatársaink

A Magyar Hidrológai Társaság (MHT) a 2019. május 23-i tisztújító közgyűlésén három aktív és nyugalmazott munkatársunkat is kitüntetésben részesítette:

Pannonhalmi Miklós agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott műszaki igazgatóhelyettese Schafarzik Ferenc emlékérem kitüntetésben részesült. 1973 és 2012 között a Győri Vízügyi Igazgatóság hidrobiológusa, majd több osztály vezetője és végül igazgatóhelyettese. Szakmai tevékenysége a Fertő tó és a tatai Öreg tó Vízminőségi kérdéseihez, a tavak eutrofizációjához kapcsolódott, de aktívan foglalkozott a Dunai Vízlépcső rendszer vízminőségi kérdéseivel és folyógazdálkodás tervezésével. Az MHT-nak 1965 óta tagja. Közreműködött a Vizes-élőhely Védelmi Szakosztály alapításában és azóta is a szakosztály társelnöke. Hazai és külföldi szaklapokban több, mint 40 publikációja jelent meg, szakmai fórumokon pedig több száz előadást tartott.

MHT Pro Aqua emlékérem kitüntetést kapott Kovács Mihály építőmérnök, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Hansági Szakaszmérnökségén kezdte pályafutását, 1990-től pedig a szakaszmérnökség vezetője. A térség vízi létesítményeinek avatott ismerője, az árvízi irányítás meghatározó személyisége, ezt legutóbb a 2013-as Duna – Mosoni-Duna rekord árvizekor bizonyította. Munkájában kiemelkedő jelentőséggel bírt a Fertő tó térségének, a Répce-Rábca rendszernek, a magyar-osztrák határtérségnek a vízügyi és ökológiai rehabilitációja, a hansági monitoring rendszer kialakítása. Az MHT-nak 2011. óta aktív tagja és rendszeres előadója.

MHT Pro Aqua emlékérem kitüntetésben részesült Szabó Richárd is, aki vízgazdálkodási üzemmérnök és vízrendezési szakmérnök, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott csoportvezetője. 1975-től több mintegy négy évtizedig dolgozott különböző beosztásokban az igazgatóságnál. Vízkészlet-gazdálkodással és hidrológiai értékeléssel foglalkozott. Személyéhez köthető az újonnan megjelent vízrajzi adatbázis- és adatfeldolgozó szoftverek integrálása az igazgatóság vízrajzi tevékenységébe. Az MHT-nak 1976. óta tagja. 2001-2017 között a Győri Területi Szervezet elnökségi tagja volt, ahol 20 éven keresztül szervezte azokat az igényes tanulmányutakat, amelyek a tagok számára szakmailag és kulturálisan is maradandó, hosszú ideig felidézhető emlékeket adtak.

Kitüntetettjeinknek ezúton is gratulálunk!