Második lett csapatunk az Ultra Tisza-tó futóversenyen

Igazgatóságunk csapata elindult egy új megmérettetésen, a 2021. július 3-án szombaton megrendezett ULTRA TISZA-TÓ (UTT-130) futóversenyen. Az eseményen kiválóan szerepelt, ahol a céges-csapat kategóriában a dobogó 2. helyét szerezte meg.

Csapatunk 10 fővel első alkalommal indult az UTT-130 futóversenyen, ahol a  hőség ellenére kiváló tempóban teljesítette a 130 km távot. A csapat 10 óra 33 perc alatt ért célba, ami 4:53 perc/km átlagtempónak felel meg, mellyel a céges csapatversenyben a 38 csapatból a dobogó 2. helyre léphetett fel. Érdekességképpen ez az időeredmény az 5-10 fős csapatoknál a 240 csapatból a 9. helyet, míg a teljes mezőny tekintetében a 382 indulóból a 17. legjobb időt jelenti.

Futócsapatunk tagjai: Bartal Gergely, Czanek Balázs, Fülöp Péter, , Gombás Károly, Joó Balázs, Kozma Tamás (csapatkapitány), Krizsán Zsolt, Németh József, Tatai Róbert, Varga Tamás., ,

A futóverseny a Tisza-tóhoz tartozó töltéskoronán zajlott, melynek során egy teljes kört (65 km) kellett oda-vissza megtenni. Csapatunk 10 óra 30 perckor rajtolt és 21 órakor fejezete be a versenyt, melynek során a tűző nappal és a nagyon meleg időjárással is meg kellett küzdeni. Igazi kihívást jelentett a váltások megszervezése és lebonyolítása, elsősorban a váltópontok nehézkes megközelíthetősége miatt.

A csapatot a  Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság látta vendégül, ahol a versenyt követő napon  egy  rövid szakmai program keretében a Kiskörei hallépcsőt tekinthették meg. Ezúton is köszönet a KÖTIVIZIG-nek a szíves vendéglátásért és a támogatásért.

A futócsapatunk a versenyen való sikeres részvételével előnevezési jogot szerzett a 2022. évben megrendezésre kerülő ULTRABALATON futóversenyre.

Az ÉDUVIZIG futócsapatának idei évre tervezett versenyei azonban ezzel még nem értek véget, hiszen 2021.10.02-án 17:10 órakor rajtolnak a XV. Ultrabalaton futóversenyen, melyhez ezúton is sok sikert kívánunk illetve szívből gratulálunk az Ultra Tisza-tó versenyen elért igazán kimagasló eredményükhöz!