Május 1-től Vízügyi városrész is látható a MiniPoliszban

A MiniPolisz egy olyan különleges világ, ahol a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a számukra elérhetetlen „felnőttes” dolgokkal. A folyamatosan megújuló helyszíneken a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyekből többnyire „tiltva” vannak. Ebben a mini-világban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és így lehet belőlük néhány órára bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, manikűrös, de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat.

Az új Minipolisz városrészben különböző vízügyi játékokkal ismerkedhetnek meg a gyermekek. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a Víziterv Environ Kft-vel karöltve igazi árvízvédelmi szakértővé varázsolja őket.

Megismerhetik a zsilipek kezelésének minden csínját-bínját, hiszen egy nagy hajót kell ügyesen a folyó alsó szakaszából annak felső szakaszába eljuttatni, ami csak a megfelelő logikai sorrendben teljesíthető. Közben, a hajó kapitányaként akár dudálni is lehet és az ablakait, illetve oldalfényeit is felkapcsolhatják a gyerekek. 

Vigyázz, kész, pakolás! Az árvízvédelem komoly erőnlétet és gyorsaságot igényel. Ezzel a játékkal a gyerekek kipróbálhatják, mennyire gyorsan tudják a helyére pakolni a homokzsákokat, hogy ezzel megvédjék az árvíztől MiniPolisz városát!  

A "vízcseppek" gyorsasági játéknál pedig az győz, aki a leghamarabb nyomja meg a kezelőpanelen a megfelelő vízcsepphez tartozó gombot.

További információk:

MiniPolisz

Budapest, 6. ker., Király utca 8-10. 1. e.
+36 30 584 6626
info@minipolisz.hu

http://www.minipolisz.hu/hu/varosreszek/varosreszek3/vizugy