Lakossági fórum a Felső-Duna projektben

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és Igazgatóságunk által alkotta konzorcium által európai uniós forrásból, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósul meg a „Felső-dunai mellékág-rendszerek árvízvédelme és vízpótlása I. ütem” tárgyú KEHOP-1.3.0-15-2016-00013 azonosítószámú projekt. Az 1,906 milliárd forint összköltségű beruházás lehetővé teszi a szigetközi hullámtéren már kiépített létesítmények árvízlevezető-képességének fejlesztését, valamint a Duna főmeder és a mellékágrendszerek ökológiai kapcsolatának javítását.

A projekt keretében 2018. szeptember 17-én került sor a lakossági fórum megtartására Dunaszigeten a Sziget-Köz-Pont Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben. A rendezvény célja az volt, hogy a beruházásban közvetlenül érintett lakosság és civil szervezetek számára bemutassa a projekt műszaki tartalmát és jelentőségét.

Az eseményt Cseh Benjamin Csaba Dunasziget polgármestere nyitotta meg. Németh József ÉDUVIZIG igazgató és Németh Tamás projektvezető ismertetői után a kérdések megválaszolása következett, melyben Láng István, OVF főigazgató, valamint Kertész József ÉDUVIZIG projektvezető is aktívan részt vett.

A projektről további információ olvasható a  http://felsodunaprojekt.ovf.hu/ oldalon.