Lakossági bejárást tartottunk a Mosoni-Duna torkolati műnél

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és igazgatóságunk konzorciumában megvalósuló „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00012) című 28,432 milliárd forint értékű európai uniós projekt keretében immár második alkalommal tartottunk lakossági bejárást.  Ezúttal Vének mellett Gönyű község lakossága is kapott meghívót, ahonnét sokan eljöttek, de voltak érdeklődők a Szúnyog-szigetről is.

Igazgatóságunk 2021. október 21-én délután biztosított lehetőséget a résztvevők számára az épülő Mosoni-Duna torkolati műtárgy munkaterületének, és kapcsolódó létesítményeinek a megtekintésére. A lakossági bejárás előtt a sajtó képviselőit Németh József ÉDUVIZIG igazgató és Kara Ákos országgyűlési képviselő, a projekt miniszteri biztosa tájékoztatta a beruházás előrehaladásáról.

A kivitelező konzorcium és igazgatóságunk képviselői kalauzolták a szép számmal megjelent érdeklődőket és tartottak tájékoztatást a projekt előzményeiről, céljairól, a megvalósuló létesítményeiről és válaszoltak a feltett kérdésekre.

A résztvevők a munkaterület bejárása során átfogó képet kaphattak a projektről, és megtekinthették a közel négy éve tartó építési munkák eredményét, a már közel 90 %-ban elkészült létesítményt.