Komárom, Almásfüzitő Árvízvédelmi Öblözet Árvízvédelmi Biztonságának Javítása

 A "Komárom, Almásfüzitő árvízvédelmi öblözet árvízvédelmi biztonságának javítása tárgyú" projekt elsődleges célja az árvízvédelmi öblözetben az árvízvédelmi biztonság megteremtése, amelyet az öblözetet védő 14,3 km hosszú árvízvédelmi fővédvonal teljes körű kiépítésével ér el. A projekt a megvalósulást követően mintegy 29.000 ember életének, jelentős nemzeti értékek, számos kulturális, infrastrukturális javak, társadalmi- és magánvagyon árvizektől való védelmét szolgálja.

A fejlesztés legjelentősebb eleme a Bécs-Budapest országos vasúti fővonal árvízi terheléstől történő mentesítése, a vasúti pálya és a Duna közé 4,8 km hosszban új árvízvédelmi töltés építésével. Ezen a szakaszon az elmúlt időszakban többször kialakult árvízi helyzetekben szükségessé vált a vasúti forgalom jelentős akadályoztatása, kiesése. A projekt eredményei által megvalósuló új védmű által elkerülhetők lesznek a vasút és a mögöttes területek védelmében a nagyméretű árvízi védekezési beavatkozások.
A belterületi töltésszakaszok fejlesztése során Komáromban a vasútállomás előtti szakaszon árvízvédelmi fallal és burkolattal is kiegészül a jelenlegi töltés. A tervezett kialakítás az árvízi biztonság megteremtése mellett esztétikusabb és helytakarékosabb megoldást is nyújt, így ez a terület a város kedvelt sétálóhelyeihez kapcsolható.
A beruházás keretében az árvízvédelmi fővédvonal összesen 9.293 m hosszban fejlesztésre és megerősítésre kerül, ezáltal védelmi képessége 35 % helyett a védett terület árvízvédelmi biztonsága teljessé válik.

A projekt honlapja->

Images: 
hazai_nemzetk_zi: 
lezart_futo: 

Címkék

Események

08
06/08/2018 - 08:00

Időpont: 2018. június 8. péntek 8.00 óra

Útvonal: Komárom, az újonnan megépült gáton kijelölt ,,futópályán". Start és célpont a Monostori Erődben (Komarom, Duna-part 1.)