Innovációs Pályázat 2020 eredménye

Egy ilyen rendkívüli időszakban, mint az idei évben tapasztalt pandémia helyzet sem maradhatott el a korábban meghirdetett Innovációs Pályázat díjainak átadása.

Az okleveleket 2020. december 17-én ünnepélyes keretek között vehették át díjazottjaink Németh József igazgatótól. Az évente kiírt pályázat lényege olyan már megvalósult vagy megvalósítás előtt álló jelentős innovációs megoldás(ok) benyújtása, mely az igazgatóság valamely egysége/munkatársa műszaki/technikai/fizikai munkafolyamatainak fejlesztésére irányul nagyfokú hatékonyság elérésével.

A pályázaton idén első helyezett nem született.

A második helyezést Krausz Patrik (fotó fent) vízrajzi ügyintéző (Vízrajzi és Adattári Osztály) érte el a "vízmércelap újragondolva" tárgyú, részben már megvalósult pályázatával,

melynek lényege, hogy a jelenleg használt "zománcozott" vízmércelapok osztásközei a hibahatárt jelentős mértékben meghaladóan pontatlanok. Ennek kiküszöbölésére javasolt műszaki kompozit alapanyagokat.

A harmadik helyezést Pozsgai Péter (fotó lent) szerelőipari szakmunkás (Műszaki Biztonsági Szolgálat) érte el a "dugalj-és vontatmányellenőrző, bekötési és javítást segítő eszköz" tárgyú, már megvalósult pályázatával, mellyel lehetségessé válik az utánfutók naprakész állapotban tartása (világítás) és az esetleges javítás gyorsítása, továbbá ellenőrizhetővé válik a vontató járművek dugaljának üzemképessége is. A berendezést az MBSZ már sikeresen tesztelte.

 

Ezúton is köszönjük kollégáink színvonalas pályamunkáit és gratulálunk az elismeréshez!