Emléktábla avatás a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőben

2018. év végén két rangos elismerésben részesült a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő. A „Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése” tárgyú KözOP/IKOP projekt az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által kiírt pályázaton Építőipari Nívódíjas lett. Emellett a projektben megvalósult H4 hajó szervízállás kezelőépülete elnyerte a Média Építészeti Díjat (MÉD) is.

Az Építőipari Nívódíj elnyerése kiemelkedő szakmai elismerés, melyet „szakma adományoz a szakmának”. Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által 19. alkalommal meghirdetett pályázaton a 2015-2017. között használatbavételi engedélyt kapott és nettó 100 millió forint beruházási értéket meghaladó építmények indulhattak, melyek mindegyike kimagasló műszaki és építészeti színvonalon valósult meg. Bírálati szempontként a beruházásban közreműködő megrendelő, tervező és kivitelező együttműködését is figyelembe vették. 8 kategóriában értékelte a bíráló bizottság a benyújtott pályázatokat. A komplex infrastrukturális létesítmény kategóriában az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ’Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése’ tárgyú, a Közlekedés Operatív Program ill. Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében támogatott projektjének ítélték oda az Építőipari Nívódíjat.

Az Építőipari Nívódíj és a Média Építészeti Díj elnyerése figyelemre méltó sikert jelent. Igazgatóságunk, mint a projekt kedvezményezettje és megrendelője közösen dolgozott az SBS-KOMIR Kft.-vel, mint tervezővel, a Kikötő Konzorciummal, mint kivitelezővel és az EUROUT Kft.-vel, mint mérnök szervezettel a projekt sikeres megvalósításáért. Ennek meglett az eredménye, végül egy nagyszerű, a szakma által is elismert, díjazott létesítménye lett a Kikötőnek!

Az Építőipari Nívódíj elnyerését a projekt résztvevői által állított emléktábla fogja hirdetni, amelynek ünnepélyes keretek közötti avatására 2019. május 23-án került sor a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő H4 hajó szervízállás kezelőépületénél. Az eseményen Pallay Tibor Kuratóriumi elnök mondott ünnepi beszédet, továbbá a generálkivitelező és a tervező képviselője is felszólalt. Az eseményt Németh József ÉDUVÍZIG igazgató pohárköszöntője zárta.