Emléktáblát avattunk Komáromban

A 2013-as rendkívüli árvízi összefogásra emlékezve rendezték meg 2018. június 8-án Komáromban a "Miénk a Gát" Első Nemzetközi Komáromi Gátfutást. Ehhez az apropóhoz kapcsolódva avatott fel Igazgatóságunk egy emléktáblát az esemény után a komáromi Rákóczi rakparton, a vasútállomással szembeni árvízvédelmi falnál.

Az ünnepélyes keretek között felavatott tábla a „Komárom, Almásfüzitő árvízvédelmi öblözet árvízvédelmi biztonságának javítása” tárgyú projekt megvalósításának illetve az ezért kapott Építőipari Nívódíj Elismerő Oklevélnek is emléket kíván állítani.

A beruházás előtt elöntéssel fenyegetett volt Komárom belterületének jelentős része, valamint Almásfüzitő belterületének teljes egésze hozzávetőlegesen 30 000 lakossal. A korábbi árvizek tapasztalatai egyértelműen bebizonyították a projekt szükségességét, melyet a 2013-as rendkívüli árvíz is megerősített.

Az eseményen valamennyi, a projektért elismerést kapott résztvevő felszólalt: Németh József igazgató köszöntötte az egybegyűlteket az ÉDUVIZIG, mint beruházó képviseletében, majd felszólalt Bencsik Gabriella a kivitelezést végző HSZK Komárom 2013 Konzorcium projektvezetője. Őt követte Déri Lajos a tervező Solvex Kft. ügyvezetője, majd dr. Kiss Jenő a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatának elnöke beszélt az Oklevél odaítéléséről az Építőipari Mesterdíj Alapítvány képviseletében. Az emléktábla avatást Dr. Molnár Attila komáromi polgármester pohárköszöntője zárta.