Emléktáblát avattak a Rába partján

Március 22-e, a Víz Világnapja alkalmából Dr. Pintér Sándor  Magyarország belügyminisztere „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” tervezési, kivitelezési, technológiai, tájesztétikai és környezetvédelmi szempontból kimagasló, gazdaságosan megvalósított, továbbá gazdaságosan üzemeltethető vízi létesítmény magvalósításában való meghatározó közreműködéséért, valamint az eredményesség érdekében kifejtett munkája elismeréséül Lampl Hugó Emlékplakettet adományozott Déri Lajosnak a Solvex Környezet- és Vízgazdálkodási Tervező és Kivitelező Kft. ügyvezetőjének, vezető tervezőjének.

 Ennek apropóján a győri Szent István térnél, a Rába parton emléktáblát avattak fel.

Az eseményen felszólalt Németh József az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese és Széles Sándor a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Az ünnepség az ÉDUVIZIG Kálóczy téri gátőrházában folytatódott, ahol a jelenlévőknek Németh József igazgató és Déri Lajos ügyvezető tartott előadást a projekttel kapcsolatban.