Elkészült a Felső-Duna projekt PR filmje

2021 tavaszán befejeződött a „Felső-dunai mellékág-rendszerek árvízvédelme és vízpótlása I. ütem” tárgyú, 1,906 milliárd forint európai uniós támogatással megvalósult beruházás, melyről az alábbi PR film készült el:

https://www.youtube.com/watch?v=oC88q0VvDVM

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) konzorciuma irányításával 2018. július óta folytak a KEHOP-1.3.0-15-2016-00013 azonosítószámú projekt kiviteli munkái.

A fejlesztés célja a Felső-Duna árvízlevezető képességének növelése és a meglévő ökológiai állapotok további javítása volt. A beruházás lehetővé tette a szigetközi hullámtéren már kiépített létesítmények árvízlevezető-képességének a javítását, valamint a Duna főmeder és a mellékágrendszerek ökológiai kapcsolatának javítását.

A végrehajtott fejlesztések növelik a Szigetköz mentett oldali területeinek, közte a lakott területek árvízi biztonságát. A vízgazdálkodási fejlesztéssel érintett területek nagysága 11.500 hektár. A fejlesztett létesítmények Rajkát, Dunakilitit, Dunaszigetet, Kisbodakot, Dunaremetét, Lipótot és Ásványrárót érintették. Ebben a térségben összesen közel 9400 fő él.

A projektről bővebb információ olvasható a  http://felsodunaprojekt.ovf.hu/ oldalon.