ELINDULT a töltéskorona közlekedési engedélyek online értékesítése!

Igazgatóságunk vagyonkezelésében álló elsőrendű árvízvédelmi vonalak fő funkciója a töltések által védett területek elöntés elleni biztonságának garantálása, tehát a lakosság és javaik védelme. Emellett korlátozásokkal megengedett a töltéskorona jóléti hasznosítása is. Ez azt jelenti, hogy kerékpárral, segédmotoros kerékpárral, motorkerékpárral, valamint állati vontatású járművel és lóháton külön engedély nélkül is lehet közlekedni, azonban egyéb járművel történő közlekedés már engedélyhez kötött és az is csak meghatározott töltésszakaszokon vehető igénybe. További információk a töltésközlekedés rendjéről: http://www.eduvizig.hu/node/1663

A töltéskorona jogszerű használatát eddig kizárólag papír alapon kibocsátott töltésközlekedési engedély biztosította, melyet az igazgatóság központjában, szakaszmérnökségeken és a továbbértékesítő partnereiknél lehetett igényelni. A gyorsabb és egyszerűbb vásárlási folyamat érdekében 2023. évtől az igazgatóság áttér az online értékesítésre a 3,5 t össztömeget meg nem haladó gépjárművek esetén. Egy új, web alapú platform várja az igénylőket a www.edutoltes.hu honlapon, ahol kényelmesen megválthatók az engedélyek és azonnal PDF formátumban rendelkezésre is állnak a fizetést követően.

A rendszer a mai naptól, tehát 2023. január 24-től már élesben működik!

Az engedélydokumentumok papír alapon csak külön szolgáltatási díjért kérhetők postai úton vagy személyes átvétellel. Az engedélyek minden esetben a következő év január végéig (01.31. napig) érvényesek.

A 3,5 t össztömeget meghaladó vagy gazdasági jellegű használati igény esetén kérjük az igazgatóságot keressék továbbra is.

Az online rendszeren túl ebben az évben még megválthatók az engedélyek minden továbbértékesítő partnerünknél is egységes árakon. A megjelenési formátumok a kiváltás módjától függően eltérőek lehetnek. Horgászjegy és vadászjegy mellé papír alapon is váltható engedély a Sporthorgász Egyesületek Vas és Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szövetségeinél valamint a horgászboltokban, egyesületeknél.

A jogszerű használatot igazgatóságunk a vármegyei rendőr főkapitányságokkal és a Győri Városrendészettel együtt ellenőrzi. A védművek koronán kívüli bármely más részének közlekedésre történő igénybevétele szigorúan tilos, mely a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. tv. 246. §-a szerint ár- és belvízvédelmi szabálysértésnek minősül.