Duna Nap a Győrkőcfesztiválon

A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja. 2017-ben már 10. alkalommal tartották meg július első hétvégéjén. A Vaskakas Bábszínház szervezésében, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, széles civil összefogással valósultak meg a programok, amelyeken idén is több tízezer gyermek vett részt hozzátartozóival.  A Győrkőcfesztivál az évek során egyre több és több helyszínnel, játékkal, előadással gyarapodott, közöttük igazgatóságunk Duna Nap-i rendezvényével, amelyet a Hild Szakgimnáziummal és a Pannon-Víz Zrt-vel közösen tartottunk.

Az igazgatósági programokat folyamatos érdeklődés kísérte a Széchenyi téren, rengeteg látogató megállt a helyszínünkön, ahol színezhettek, és különböző játékokon keresztül megismerhették a vízügyes munkát. Standunknál szinte állandóan telt ház volt. Legnépszerűbb a „nagy kirakó” volt, de a Dunáról szóló kvízt kitöltők is rendkívül érdeklődők voltak. A legtöbb kérdésre helyesen válaszoltak. Érdekes, hogy a Dunával kapcsolatban sokak számára fejtörést okozott, hogy a Duna folyó vagy folyam. Megbeszéltük, hogy a Duna folyam. Ez több mindentől függ. Fontos, hogy a vízhozama 2500 m3/s feletti, a vízgyűjtő terület nagysága meghaladja az 500.000 m2-t és több, mint 1000 km hosszú legyen. A győri vízfolyásokat tekintve, több folyónk van: Mosoni-Duna, Rába, Rábca, de van egy patakunk is, a Pándzsa. A győriek számára a Holt-Marcal rekreációs területként ismert (horgászat, korcsolyázás).

Reméljük, hogy az igazgatóság által szervezett programokon a látogatók jól szórakoztak, emellett pedig az ismereteiket is tudtuk bővíteni.

A rendezvényen készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://owncloud.eduvizig.hu/index.php/s/hmJ8cvCPfjBzKws