Dobogós lett Kozma Tamás kollégánk csapata a Sárkányhajó Világbajnokságon

Július 17-22 között rendezték meg Szegeden a sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb sárkányhajó világbajnokságát. A 11. IDBF (=Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség) Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságra 28 ország 140 klubcsapatának 6200 résztvevője nevezett.

Az IDBF évente szervez ilyen világméretű rendezvényeket, egyik évben a nemzetek válogatott csapatai, másik évben pedig az országokban működő klubok juthatnak ki a világversenyre. Ez utóbbi zajlott most júliusban, melyen Kozma Tamás, Igazgatóságunk munkatársa – aki már különböző futóversenyeken is erősítette az ÉDUVIZIG hírnevét – a Rába Sárkányhajó Klub színeiben indult. Tamásék klubja mind a standard (20 evezős), mind pedig a kishajós (10 evezős) kategóriában indult, ráadásul mindkettőnél a „Premier” (legerősebb) csoportban. Több távon – 200, 500 és 2000 méter – is összemérték a hajók az erejüket.

A klub a következő helyezéseket érte el az alábbi kategóriákban:

Premier „mixed” standard hajós csapat

Premier „open” kishajó csapat

200 méteren 7. hely a 41 indulóból

200 méteren 6. hely a 26 indulóból

500 méteren 10. hely a 39 indulóból

500 méteren 3. hely a 28 indulóból

2000 méteren 5. hely a 39 indulóból

2000 méteren 2.hely a 25 indulóból

 

Ezúton is gratulálunk valamennyi, és különösen a „kishajó” kategóriában elért 3. és 2. helyezéshez!

A kiváló eredményhez Tamás több éves gyakorlata is hozzásegítette a csapatot. A Klubbal számos magyarországi versenyt nyertek már a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) által rendezett futamokon.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Sárkányhajó szakágában is versenyez, ahol 2016-ban a magyar válogatott színeiben a moszkvai világbajnokságon két bronzérmet sikerült szereznie, 2017-ben pedig szintén a magyar válogatott tagjaként európai bajnokságon lett ezüstérmes.

Tamás nem pihen, augusztus 23-tól a Brandenburgban megrendezésre kerülő európai bajnokságon fog indulni ugyancsak Premier kategóriában a nemzet (magyar válogatott) színeiben.

Gratulálunk még egyszer, büszkék vagyunk Tamásra!