Az Innovációs Díj átadása

2021. december 20-án került sor a hagyományos Évzáró Igazgatói Értekezletre, melyen Németh József igazgató átadta az elismeréseket az Innovációs Díj nyerteseinek.

A pályázaton első helyezést Noviczki András vízrajzi ügyintéző nyerte el a Szigetközi Szakaszmérnökségről. Pályázatának címe: "Állapotfelvételi jegyzőkönyv korszerűsítése", melynek célja éves szinten mintegy 570 db A4-es nyomtatott lap kiváltása digitális formátummal, így a feljegyzések archiválása jelentősen leegyszerűsödik, továbbá nem szükséges az említett papírmennyiséget évről-évere megőrizni. A már kitöltött jegyzőkönyveknek gyorsabbá válik a visszakereshetősége, átláthatóbbakká válnak.

 

Második helyezést ért el Keserü Balázs vízminőség-védelmi referens a Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztályról "Inváziós vízinövények visszaszorítása ecetsavas permetezéssel" tárgyú pályázatával. Célja, hogy a jelentős problémát előidéző inváziós vízinövények által okozott többlet gépi kaszálási munkák csökkentése, a gépi kaszálás következményeként fellépő véletlen terjesztés lehetőségének minimalizálása, mederlakó élőlények védelme, csökkenő területi zavarás, pozitív társadalmi és környezetvédelmi megítélés, jelentős költségmegtakarítás.

 

Harmadik helyezett most nem született.

Ezúton is köszönjük a kollégák színvonalas teljesítményét és gratulálunk az elismerésekhez!