Az új osztrák nemzeti park igazgató bemutatkozik, változás az Elnökségben

Az elmúlt év novemberében a Nemzeti Park Társaság Elnöksége Johannes Ehrenfeldner okleveles mérnök urat egyhangúlag választotta számos pályázó közül Kurt Kirchberger Igazgató úr utódjának , aki 2017 április 1.-óta látja el feladatát Apetlonban a Nemzeti Park Igazgatóság székhelyén. Johannes Ehrenfeldner széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a nemzi parkok ügyeivel kapcsolatban, hiszen többek között 2013-tól  a Környezetvédelmi Minisztériumban a nemzeti parkokkal foglalkozott. Az ottani feladatai közé tartozott a Szövetségi Kormány tulajdonosi képviselete  a Mészkő-Alpok Nemzeti Park és a Duna Árrtéri Nemzeti Park esetében, valamint, vezetője volt az osztrák nemzeti parkok koordinációs kerekasztalának. Előtte az egyetemet végzett erdész a Stájerországi Nemzeti Parkban a továbbképzés területén dolgozott.

Életszakaszának ezen új fejezetét Johannes Ehrenfelder nem csak a nemzeti park természetvédelmi munkájára akarja fordítani, hanem tovább kívánja folytatni a jó együttműködést a földtulajdonosokkal. Mint a határon átnyúló, regionális identitású területrész, foglalkozni fog a annak strukturális sokrétűségével, a részben érintetlen természeti értékekkel átszőtt mezőgazdasági területekkel. A térség fajgazdagságát úgy látja, hogy alapul szolgálhat a a sikeres természeti értékekre támaszkodó idegenforgalom további fejlesztési potenciáljához. Az új igazgató elsősorban a kutatás és monitoring területén szeretné a határon átnyúló együttműködést fokozni, de ugyanígy hangsúlyt kíván helyezni a nyilvánossággal kapcsolatos tevékenység kölcsönös erősítésére is.

Hannes Ehrenfelder családja számára Apetlon természetvédelmi településen egy házat bérelt és „mindig, amikor csak lehet“ itt szeretne élni és élvezni a természet szépségeit.

Átalakulást jelenthetünk a Nemzeti Park Társaság Elnökségében is: Paul Rittsteuer sokéves Elnök novemberben visszavonult, az új Elnöknek Helmut Bieler-t Burgenland Tartomány Költségvetési Tanácsosát választották. Először képviseli magát az elnökségben az osztrák Környezetvédelmi Minisztérium két taggal, hiszen a nemzeti park költségvetésének fele a szövetségi költségvetésből származik.

 

 

 

Címkék

Események

08
06/08/2018 - 08:00

Időpont: 2018. június 8. péntek 8.00 óra

Útvonal: Komárom, az újonnan megépült gáton kijelölt ,,futópályán". Start és célpont a Monostori Erődben (Komarom, Duna-part 1.)