Építőipari Nívódíjat kaptunk

 

2017-ben Igazgatóságunk tárgyi projektje keretében az projekttagok pályázatot nyújtottak be  környezetvédelmi és vízügyi létesítmény kategóriában az Építőipari Nívódíjra. A Díjat az Építőipari Mesterdíj Alapítvány ítéli oda évente egyszer tíz kategóriában.

Elismerő oklevélben részesült az árvízvédelmi fejlesztés

 beruházójaként: az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

 felelős tervezőjeként: a SOLVEX Kft.

kivitelezőjeként: a HSP Hídépítő Speciál Kft. – Szabadics Zrt – Kötiviép’B Kft. alkotta HSZK Komárom 2013 Konzorcium

 

A projekt a Komárom-Almásfüzitői árvízvédelmi fővédvonal fejlesztését valósította meg a Széchenyi Terv Környezeti és Energia Program pályázati konstrukció keretében, mely 14,3 km hosszú, 30 km2 nagyságrendű területet foglal magába Komárom, Almásfüzitő, Dunaalmás, Mocsa és Naszály közigazgatási területére kiterjedően. A fejlesztés előtt elöntéssel fenyegetett volt Komárom belterületének jelentős része, valamint Almásfüzitő belterületének teljes egésze összesen 28 282 lakossal. A korábbi árvizek tapasztalatai egyértelműen bebizonyították a projekt szükségességét, melyet a 2013-as rendkívüli árvíz is megerősített.

 A projekt legnagyobb eredménye, hogy 4 km hosszan kiváltja a Budapest-Hegyeshalom vasútvonal pályaszakaszát, ami eddig az árvízvédelmi vonal része volt. Ennek eredményeképpen a várható árvízvédekezési költségek a korábbiak töredékére csökkenek.

 

 A projektben résztvevők harmonikus, jó együttműködésének köszönhetően a vállalt célok határidőre teljesültek, a védendő lakosság árvízvédelmi biztonsága megnőtt, így az elismerésben részesült projekttagok méltán lehetnek büszkék az elnyert Díjra.

A projektről, a benyújtott pályázatról bővebben információt talál:

http://almkomprojekt.eduvizig.hu/epitipari-nivodij-2017/

 

 

Címkék

Események

21
02/21/2018 - 14:00

Mindenképpen lesz-e árvíz, ha sok a hó?

Időpont:                        2018. február 21. szerda 14:00-16:00

Helyszín:                       9026 Győr, Kálóczy tér 8., ÉDUVIZIG védelmi központ