Építőipari Nívódíjat kaptunk

 

2017-ben Igazgatóságunk tárgyi projektje keretében az projekttagok pályázatot nyújtottak be  környezetvédelmi és vízügyi létesítmény kategóriában az Építőipari Nívódíjra. Az Oklevelet az Építőipari Mesterdíj Alapítvány ítéli oda évente egyszer tíz kategóriában.

Elismerő oklevélben részesült az árvízvédelmi fejlesztés

 beruházójaként: az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

 felelős tervezőjeként: a SOLVEX Kft.

kivitelezőjeként: a HSP Hídépítő Speciál Kft. – Szabadics Zrt – Kötiviép’B Kft. alkotta HSZK Komárom 2013 Konzorcium

 

A projekt a Komárom-Almásfüzitői árvízvédelmi fővédvonal fejlesztését valósította meg a Széchenyi Terv Környezeti és Energia Program pályázati konstrukció keretében, mely 14,3 km hosszú, 30 km2 nagyságrendű területet foglal magába Komárom, Almásfüzitő, Dunaalmás, Mocsa és Naszály közigazgatási területére kiterjedően. A fejlesztés előtt elöntéssel fenyegetett volt Komárom belterületének jelentős része, valamint Almásfüzitő belterületének teljes egésze hozzávetőlegesen 30 0000 lakossal. A korábbi árvizek tapasztalatai egyértelműen bebizonyították a projekt szükségességét, melyet a 2013-as rendkívüli árvíz is megerősített.

 A projekt legnagyobb eredménye, hogy 4 km hosszan kiváltja a Budapest-Hegyeshalom vasútvonal pályaszakaszát, ami eddig az árvízvédelmi vonal része volt. Ennek eredményeképpen a várható árvízvédekezési költségek a korábbiak töredékére csökkenek.

Aprojektben résztvevők harmonikus, jó együttműködésének köszönhetően a vállalt célok határidőre teljesültek, a védendő lakosság árvízvédelmi biztonsága megnőtt, így az elismerésben részesült projekttagok méltán lehetnek büszkék az elismerésre.

A projektről, a benyújtott pályázatról bővebben információt talál:

http://almkomprojekt.eduvizig.hu/epitipari-nivodij-2017/