Állati maradványok miatt ismét III. fokú készültség volt a Nagy-Pándzsán

Igazgatóságunk először 2018.07.13-án III. fokú vízminőség- védelmi kárelhárítási készültség keretében 30 kg állati maradványt távolított el és adott át ártalmatlanítás céljából az ATEV Zrt. Bőnyi telephelye részére. Az üggyel kapcsolatban akkor rendőrségi feljelentést tettünk ismeretlen elkövető ellen. A rendőrségi eljárás még folyamatban van.

A 2008. évi XLVI. törvény „az élelmiszerlánc és hatósági felügyeletéről” 19.§ (1-2) bekezdése értelmében - ismeretlen tettes esetén – az állati eredetű melléktermék eltávolítása, ártalmatlanítatása a fellelési helye szerinti települési önkormányzat feladata. Az állati eredetű melléktermékek, maradványok nem tartoznak a vonatkozó hulladéktörvény hatálya alá, így ez a feladat nem Igazgatóságunk hatáskörét illeti.

Mindkét esetben Győr Város Önkormányzata segítségünket kérte, így erre való tekintettel 2018.08.15-én 6.00-12.00 óráig III. fokú vízminőség-védelmi kárelhárítási készültség keretében Rábai Szakaszmérnökségünk zsákokba gyűjtötte az elhagyott állati maradványokat - melynek mennyisége ezúttal kb. 110 kg-ra tehető - és hivatalosan átadta az Önkormányzat képviselőjének. Az elszállítatást és az ártalmatlanítatást már az Önkormányzat végezte.

Igazgatóságunk ismét rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes(ek) ellen a hulladékelhagyás miatt.